الجمعة، 3 أغسطس 2012

معمول شامي (معمول بالسميد)

المقادير
............
2ونص كوب دقيق - 2 كوب سميد ناعم - 1كوب سمنه

1 كوب لبن بودرة - 1 معلقة صغيرة خميرة - رشة ملح

2 معلقة كبيرة سكر - 1 معلقة صغيرة بيكنج باودر

1 كوب ماء دافئ - 1 معلقة كبيرة ماء زهر



الطريقة
............
نحط الدقيق والسميد على بعض ونقلب


نقدح السمنة بس مش كتير ونحطها عليهم


نحرك وبعدين نبسبسها بإيدينا

نسيبها ترتاح على الاقل 12 ساعة والافضل عملها قبل بيوم

بعدين حنحط عليها السكر واللبن البودرة ووالخميرة والبيكنج باودر
 
 ونقلب وندفي كوب الماء ونحط عليه ماء الزهر
 
 ونشرب الخليط بدون عجن بس نلم العجينة بالشكل دا


نغطيها ونسيبها ترتاح تقريبا ساعة

تحمصي المكسرات وتفرميها وتحطيلها سكر بودرة ومعلقة ماء زهر





وحشوة جوز الهند

جوز هند ومعلقة صغيرة حب هان مطحون وعسل

اما العجوة
بضيفلها قرفة وزيت وبس


واعجنها واكورها علشان تكون جاهزة للحشو


طبعا لازم يكون عندك قوالب المعمول اللي 
 
في منهم اشكال كتييير او منقاش حسب ما تحبي


ونروح نقعد في مكان مريح علشان نشتغل

خصوصا لو عملتي كمية كبيرة

ناخد حته من العجين ونحط فيها عجوة مثلا

ونقفلها كورة ونحاول نخلي الحشو في النص

ونحطها في القالب ونضغط خفيف


ونطلعها بالسلامة



نيجي للخبز الفرن يكون سخن على 180 نحطهم في الرف الوسطاني 10 دقايق
 
 حتلاقي احمرت خفيف من تحت تولعي الشواية وتحمري وشها خفيف

لما يبرد نرش المعمول بالسكر البودرة ما عدا معمول التمر

معمول شامي (معمول بالسميد)

المقادير
............
2ونص كوب دقيق - 2 كوب سميد ناعم - 1كوب سمنه

1 كوب لبن بودرة - 1 معلقة صغيرة خميرة - رشة ملح

2 معلقة كبيرة سكر - 1 معلقة صغيرة بيكنج باودر

1 كوب ماء دافئ - 1 معلقة كبيرة ماء زهر



الطريقة
............
نحط الدقيق والسميد على بعض ونقلب


نقدح السمنة بس مش كتير ونحطها عليهم


نحرك وبعدين نبسبسها بإيدينا

نسيبها ترتاح على الاقل 12 ساعة والافضل عملها قبل بيوم

بعدين حنحط عليها السكر واللبن البودرة ووالخميرة والبيكنج باودر
 
 ونقلب وندفي كوب الماء ونحط عليه ماء الزهر
 
 ونشرب الخليط بدون عجن بس نلم العجينة بالشكل دا


نغطيها ونسيبها ترتاح تقريبا ساعة

تحمصي المكسرات وتفرميها وتحطيلها سكر بودرة ومعلقة ماء زهر





وحشوة جوز الهند

جوز هند ومعلقة صغيرة حب هان مطحون وعسل

اما العجوة
بضيفلها قرفة وزيت وبس


واعجنها واكورها علشان تكون جاهزة للحشو


طبعا لازم يكون عندك قوالب المعمول اللي 
 
في منهم اشكال كتييير او منقاش حسب ما تحبي


ونروح نقعد في مكان مريح علشان نشتغل

خصوصا لو عملتي كمية كبيرة

ناخد حته من العجين ونحط فيها عجوة مثلا

ونقفلها كورة ونحاول نخلي الحشو في النص

ونحطها في القالب ونضغط خفيف


ونطلعها بالسلامة



نيجي للخبز الفرن يكون سخن على 180 نحطهم في الرف الوسطاني 10 دقايق
 
 حتلاقي احمرت خفيف من تحت تولعي الشواية وتحمري وشها خفيف

لما يبرد نرش المعمول بالسكر البودرة ما عدا معمول التمر

0 التعليقات:

إرسال تعليق

المتابعون

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More